Sastojci za 2 osobe

  • 250 g Istarske ovčje skute Špin
  • 150 g svježih kozica
  • 1/2 vezice svježeg vlasca
  • maslinovo ulje (sorta frantoio)
  • 2 čajne žličice limunovog soka
  • 2 kriške kruha
  • sol i papar

Priprema

  • Očistite kozice tako da im prvo otkinete nožice, a zatim glavu – tako ćete lakše skinuti ljuske na leđima. Izvadite utrobu (to je ona crvena ili crna nit koja se proteže duž leđa). Najviše vremena izgubit ćete oko čišćenja kozica, 15-ak minuta.
  • Nasjeckajte vlasac i pomiješajte s ovčjom skutom.
  • Kriške kruha s obje strane natopite s malo maslinovog ulja i tostirajte na tavi.
  • U skutu dodajte sol i papar po želji. Promiješajte.
  • Podijelite skutu na dva jednaka dijela i servirajte na kruh.
  • Zatim ispecite kozice na grill tavi. Pecite ih maksimalno minutu do dvije sa svake strane. Posložite ih na skutu, ukrasite trakicom vlasca, zalijte žličicom limunovog soka i malo maslinovog ulja.