Sastojci za 2 osobe

  • 50 g Istarske kravlje skute Špin
  • 20 g Istarskog ovčjeg sira Špin
  • 100 g rikule
  • 300 g svježih krastavaca
  • 50 g pršuta
  • sol, svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico

Priprema

  • Očistite i operite rikulu i krastavce. Rikulu ostavite da se posuši. Krastavce ogulite i narežite na tanke ploške.
  • Ovčji sir narežite na tanke listiće. Pršut narežite na tanko i lagano rastrgajte na komadiće.
  • U velikoj zdjeli pomiješajte krastavce i rikulu te začinite maslinovim uljem, acetom balsamicom, soli i paprom. Zatim pripremljeno položite na tanjur. Dodajte listiće pršuta i ovčjeg sira.
  • Oblikujte žličnjak od skute i dodajte ga na vrh salate. Lagano ga posolite i popaprite svježe mljevenim paprom.