Sastojci za 2 osobe

  • 100 g Istarske kravlje skute Špin
  • 200 g fuža
  • 200 g rajčice datterini ili cherry
  • 100 g svježeg graška
  • 20 listova bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna
  • sol, svježe mljeveni papar

Priprema

  • Skuhajte fuže u kipućoj slanoj vodi. Ako nemate fuže, možete upotrijebiti i neku drugu tjesteninu sličnog oblika.
  • Rajčicu razrežite na četiri dijela.
  • Grašak blanširajte jednu minutu u kipućoj slanoj vodi.
  • Šest žlica maslinovog ulja pomiješajte sa sokom od pola limuna i dodajte mu sol i svježe mljeveni papar. Dobro promiješajte i prelijte preko fuža. Dodajte rajčicu, grašak i sve dobro promiješajte.
  • Poslužite na tanjure i dodajte ravnomjerno nekoliko žlica skute te listove bosiljka.