Biskvit

  • 2 jaja
  • 60 g šećera
  • 40 g brašna

U kalup za pečenje stavite masni papir te ulijte gotovu smjesu, tanko je izravnajte i stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 200 °C oko 5 minuta.

Krema

  • 250 g Istarske ovčje skute Špin
  • 100 g kiseloga vrhnja
  • 40 g šećera u prahu
  • žumanjak
  • korica limuna
  • vanilija
  • rum
  • 4 manja lista želatine

Jaja i šećer pjenasto smiksajte, u čvrstu smjesu lagano umiješajte brašno. Šećer i žumanjak miješajte na pari (do 70 °C). U hladnu vodu stavite močiti odvojene listove želatine na 5 minuta, ocijedite ih i umiješajte u vruću smjesu od žumanjka. Ohladite smjesu, dodajte vaniliju, rum, koricu od limuna, kiselo vrhnje i skutu. Biskvit malo namočite rumom i vodom i na njega ravnomjerno rasporedite smjesu.