Sastojci za 2 osobe

  • 2 mlade tikvice
  • 150 g riže arborio
  • 30 g Istarskog kravljeg sira Špin
  • maslinovo ulje
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 ml malvazije istarske
  • 100 g maslaca
  • sok od 1/2 limuna
  • limunova korica od 1 nešpricanog limuna
  • 30 ml jabučnog octa
  • krupna sol, svježe mljeveni papar
  • voda
  • svježi bosiljak

Priprema

  • Tikvice operite i narežite na kockice.
  • Češnjak narežite na sitno. Tikvice prijate zajedno s češnjakom na maslinovom ulju na srednjoj vatri oko pet minuta, ne duže i nemojte dodavati sol da ne bi pustile vodu.
  • Na maslinovom ulju kratko popržite rižu. Kad se riža ugrijala, dodajte vino.
  • Kad vino potpuno ispari, dodajite postupno toplu vodu dok riža ne postane al dente.
  • U rižu umiješajte tikvice i pirjate još minutu, dvije. Posolite i dodajte svježe mljeveni papar po želji. Zatim skinite s vatre i neprestano miješajući dodajte maslac, naribani kravlji sir i sok od pola limuna te naribanu koricu svježeg limuna. Na kraju dodajte desetak listova svježeg bosiljka. Poslužite odmah.