Konoba stancija Špin je mjesto koje svaki ljubitelj Istre nikako ne smije propustiti. U svakom godišnjem dobu ona privlači svojom ponudom i gostoljubivošću, no proljeće je idealno vrijeme da je pohodite ako već niste.

Ona je najbolji podsjetnik na dobre stare oštarije kakve se rijetko mogu pronaći na istarskim putovima. Ovo je konoba u koju se zaljubljujete na prvi pogled. A za to je doista dovoljno samo malo skrenuti s glavne ceste…

I onda na jednom mjestu uz ombolo i čašu črnega, istarsku kužinu, slasnu janjetinu, šparoge, sireve i skutu, a završnu notu svemu dodaje svjetski prepoznato maslinovo ulje… osjetite slojevitost Istre, njezine legende i predaje, njezine brežuljke, doline i vode, krš i zemlju crljenicu, mirnoću, blagost i toplinu koje očaravaju i posve obuzimaju.

Osjeća se tu u zraku miris istarskog sira Špin, a probija se i zvuk druge vrste, klokotanje vina Laguna, istarske slastice kojom možete zaliti i pršut i sir, i meso i divljač, i ribu i školjku… Taj čudesni napitak života, pruža izniman užitak uz probrane delicije vrhunski pripremljene uz kušanje probranih butelja istarske malvazije, terana i borgonje, te poznatih svjetskih sorti chardonnaya, sivog i bijelog pinota, cabernet sauvignona i merlota, muškata žutog i muškata ruže.

To je savršena prilika da u ugodnom ambijentu i opuštenoj atmosferi doživite poveznicu vrhunskih vina i maštovitog slijeda kreativnih jela. I zato ukradite svojoj svakodnevici maleni komadić sreće koja će zaiskriti sakrivena u boci vina i zajedno s tim plemenitim pićem podijelite je s onima do kojih vam je stalo.

A osim ručkova i večera na koje ćete se uvijek željeti vratiti, u stanciji Špin organiziraju se vjenčanja, krstitke, krizme, maturalne zabave, razne obljetnice i okupljanja uz dogovaranje menua i popratnog programa.

Tako uvijek iznova otkrivamo koliko taj maleni poluotok ima dragocjenosti u svojim njedrima. Istra je jedinstveno područje na svijetu s vrhunskim vinima Vina Laguna, ekstra djevičanskim maslinovim uljima Ol Istria i istarskim sirevima Špin oplemenjenim magičnom lakoćom postojanja u Istri.