Sastojci za 2 osobe
- 250 g Istarske ovčje skute Špin
- 150 g svježih kozica
- 1/2 vezice svježeg vlasca
- maslinovo ulje (sorta frantoio)
- 2 čajne žličice limunovog soka
- 2 kriške kruha
- sol i papar
Priprema
- Očistite kozice tako da im prvo otkinete nožice, a zatim glavu – tako ćete lakše skinuti ljuske na leđima. Izvadite utrobu (to je ona crvena ili crna nit koja se proteže duž leđa). Najviše vremena izgubit ćete oko čišćenja kozica, 15-ak minuta.
- Nasjeckajte vlasac i pomiješajte s ovčjom skutom.
- Kriške kruha s obje strane natopite s malo maslinovog ulja i tostirajte na tavi.
- U skutu dodajte sol i papar po želji. Promiješajte.
- Podijelite skutu na dva jednaka dijela i servirajte na kruh.
- Zatim ispecite kozice na grill tavi. Pecite ih maksimalno minutu do dvije sa svake strane. Posložite ih na skutu, ukrasite trakicom vlasca, zalijte žličicom limunovog soka i malo maslinovog ulja.