Sastojci za 2 osobe
- 100 g Istarske kravlje skute Špin
- 200 g fuža
- 200 g rajčice datterini ili cherry
- 100 g svježeg graška
- 20 listova bosiljka
- maslinovo ulje
- sok od limuna
- sol, svježe mljeveni papar
Priprema
- Skuhajte fuže u kipućoj slanoj vodi. Ako nemate fuže, možete upotrijebiti i neku drugu tjesteninu sličnog oblika.
- Rajčicu razrežite na četiri dijela.
- Grašak blanširajte jednu minutu u kipućoj slanoj vodi.
- Šest žlica maslinovog ulja pomiješajte sa sokom od pola limuna i dodajte mu sol i svježe mljeveni papar. Dobro promiješajte i prelijte preko fuža. Dodajte rajčicu, grašak i sve dobro promiješajte.
- Poslužite na tanjure i dodajte ravnomjerno nekoliko žlica skute te listove bosiljka.