Sastojci za 2 osobe
- 2 mlade tikvice
- 150 g riže arborio
- 30 g Istarskog kravljeg sira Špin
- maslinovo ulje
- 4 češnja češnjaka
- 200 ml malvazije istarske
- 100 g maslaca
- sok od 1/2 limuna
- limunova korica od 1 nešpricanog limuna
- 30 ml jabučnog octa
- krupna sol, svježe mljeveni papar
- voda
- svježi bosiljak
Priprema
- Tikvice operite i narežite na kockice.
- Češnjak narežite na sitno. Tikvice prijate zajedno s češnjakom na maslinovom ulju na srednjoj vatri oko pet minuta, ne duže i nemojte dodavati sol da ne bi pustile vodu.
- Na maslinovom ulju kratko popržite rižu. Kad se riža ugrijala, dodajte vino.
- Kad vino potpuno ispari, dodajite postupno toplu vodu dok riža ne postane al dente.
- U rižu umiješajte tikvice i pirjate još minutu, dvije. Posolite i dodajte svježe mljeveni papar po želji. Zatim skinite s vatre i neprestano miješajući dodajte maslac, naribani kravlji sir i sok od pola limuna te naribanu koricu svježeg limuna. Na kraju dodajte desetak listova svježeg bosiljka. Poslužite odmah.